Блог ответов У Вас есть вопросы? У нас есть ответы!

Страви до Cпасу

Дата: 18 Август 2010 Рубрика: Кулинарные советы Комментарии: 2 коммент.

До свята Спаса пропонуємо Вам декілька смачних відповідей на запитання: «Що подати до столу на Спаса?»

рогалик до спасуРогалик із сиром.
Перемішайте 2 кг муки з 0,5 кг маргарину та 0,5 кг смальцю. 100 г дріжджів розведіть у 0,5 л теплого молока. Збийте шість жовтків із пачкою ванільного цукру. Потім усе змішайте. Має вийти легке тісто. Розкачайте його завтовшки 0,3 см і поріжте на трикутники. Начинка — кілограм домашнього сиру. Магазинний не беріть, бо він солоний і не такий ніжний. Додайте до нього склянку цукру, пачку ванільного цукру та сік одного лимона.
Начинку намастіть на трикутник і згорніть його в рогалик. Перед випіканням занурте рогалик у збитий білок, а потім — у цукор. Деко змажте олією. Печіть при температурі 180 — 200 °С.

гребінець із макомГребінець з маком
Тісто робіть таке саме, як і для рогаликів. Начинка — 0,5 кг маку, три білки та склянка цукру. Розкачайте завтовшки 0,5 см. Склянкою виріжте кола й покладіть по центру начинку. Далі — ліпіть, як вареники. Краї обріжте ножем,
аби гребінці набули потрібної форми. Деко змастіть олією.
Випікайте при температурі 180 — 200 °С.

тістечко Тістечко «ХУСТИНКА»
250 г маргарину перетріть із борошном (2,5 склянки) та додайте столову ложку оцту. Окремо розітріть три жовтки з пачкою ванільного цукру. Додайте 100 г сметани. Замісіть тісто й розкачайте завтовшки 1 см. Складіть у конверт та поставте в холодильник на 3 год. Розкачайте тісто ще раз, щоб було десь удвічі тоншим. Розріжте на квадрати по 5 см.
Для начинки: три білки збийте зі склянкою цукру до густоти сметани, додайте дві ложки крохмалю, 0,2 кг горіхів або родзинок. Начинку покладіть на середину квадратів та закріпіть кінці до середини. Випікайте 5 хв. при температурі 180 — 200 °С, потім ще 25 хв. при 100 °С. Перед тим, як подавати до столу, можете присипати цукровою пудрою.

тістечко ТІСТЕЧКО «ВЕЧІРНІЙ СПАС»
Збийте три яйця й 200 г цукру. 250 г маргарину перетріть із 0,5 кг борошна. Додайте чайну ложку амонію, розпущеного в столовій ложці сметани, та три ложки какао. На ніч тісто поставте в холодильник.
Потім зробіть із нього маленькі кульки, на серединку покладіть горіх. До 15 хв. випікайте при температурі 180 — 200 °С. Коли тістечка охолонуть, змажте їх кремом. Для цього 300 г масла збийте з банкою згущеного молока.

За матеріалами щотижневик «Країна»

 


К записи "Страви до Cпасу" оставлено 2 коммент.

  1. cori:

    эээ..народ.. що за?

    ТІСТЕЧКО «ВЕЧІРНІЙ СПАС»
    Збийте три яйця й 200 г цукру. 250 г маргарину перетріть із 0,5 кг борошна. Додайте чайну ложку амонію…..

    амонію…АМОНІЮ!!!! солі аммонію??!?!?!?
    я не знаю, що вимали на увазі…будь-ласка поясніть ._.

  2. k2mets:

    Є спеціальний харчовий амоній що використовується у якості розпушувача тіста.

Оставить свой комментарий

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

Последние записи
Наши друзья
  • .
Архив
Наверх