Блог ответов У Вас есть вопросы? У нас есть ответы!

Смачний бісквіт та морквяна запіканка

Дата: 31 Октябрь 2010 Рубрика: Готовим рулет/запеканку/омлет Комментарии: Нет комментариев

бисквит

Доброго дня всім читачам нашого блогу відповідей! Сьогодні ми у рубриці «Что приготовить?» продовжуємо розповідати, як можна урізноманітнити ваші кулінарні будні та свята :)

Уляна Олійник ділиться своїм рецептом бісквіту та морквяної запіканки:

Бісквіт із фруктами

Для тіста знадобиться:

♦ 5 яєць

♦ 1 склянка цукру

♦ 1 склянка борошна

♦ 0,5 пакетика порошку для випічки

♦ 5 ст. л. крохмалю

Для крему:

♦ 1л сметани

♦ цукрова пудра

♦ ванільний цукор

♦ фрукти (банан і ківі або персик і абрикос)

Приготування

1. Білки збити з половиною цукру.

2. Жовтки збити з рештою цукру, 1 ч. л. гарячої води, борошном,порошком для випічки, крохмалем.

3. Додати білки.

4. Спекти два коржа.

5. Кожний корж поділити так, щоб вийшло 6 смужок.

6. Збити сметану з цукром.

7. Кожну смужку намастити кремом, викласти фрукти і скрутити в рулетики, які з усіх боків знову змастити кремом.

8. Викласти один біля одно­го так, щоб утворилась кві­точка.

9. Прикрасити фруктами.

10. Поставити у холодиль­ник на кілька годин».

запеканка

Морквяна запіканка

Знадобиться:

♦ 500 г моркви

♦ 4 яйця

♦ 1 ст. л. вершкового масла

♦ З склянки цукру

♦ 50 мл густої сметани

♦ дрібка солі

Приготування

1. Моркву почистити й на­терти на крупній тертці.

2. Протушкувати її у 100 г води впродовж 10-15 хви­лин на малому вогні.

3. Охолоджену моркву збити міксером або в блендері.

4. Додати до морквяної ма­си вершкове масло, цукор, яєчні жовтки й усе добре вимішати.

5. В яєчні білки покласти сіль, збити міксером у міц­ну піну.

6. Все з’єднати: морквя­ну масу перемішати з біл­ками.

7. Викласти у форму, змаще­ну вершковим маслом.

8. Випікати близько 30 хви­лин при 180 °С.

9. Холодну запіканку при­красити збитою з цукром сметаною.

 


Оставить свой комментарий

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

Наши друзья
  • .
Архив
Наверх