Блог ответов У Вас есть вопросы? У нас есть ответы!

Рецепти Великодніх пасок

Дата: 21 Март 2011 Рубрика: Кулинарные советы Комментарии: Нет комментариев

паскаДоброї години читачам блога Как? Так! Ні для кого не секрет, що майже через місяц увесь православний cвіт буде зустрічати Великдень :) Пропонуємо Вам підібрати для себе рецепт паски та поздоровлення з Пасхою для родичів та близьких. Сьогодні буде 3 рецепта пасок.

Перший рецепт від Тараса Кравецького з м. Дрогобич:

«Шоколадна паска
Хочу поділитися зі всіма рецептом пасочки, яку навчила мене готувати мама. Ця пасочка прижилася у нас надійно, адже готувати її легко і дуже швидко.
ПОТРІБНО• 4 ст. л. борошна; 4 ст. л. цукру; 2 ст. л. какао; 1 яйце; 3 ст. л. молока; 3 ст. л. олії; 1 пачка ванільного цукру; сода на кінчику ножа; 3 ст. л. шоколаду; жир та манка для змащення форми
ПРИГОТУВАННЯ
1. Яйце ретельно розтерти з цукром, потім потроху додати борошно, какао, олію, молоко, ванільний цукор, соду, шоколад і добре перемішати.
2. Викласти підготовлене тісто у невелику, змащену жиром і посипану манкою форму.
3. Випікати паску протягом 4 хв у мікрохвильовій пічці при максимальній потужності.
4. Готову паску прикрасити за власним бажанням.»

А наступний рецепт від Валентини Баталової з Полтавської області:

«За цим рецептом паски довго не черствіють.

Паска «Великодня»
ПОТРІБНО
• 1 л молока; 150-200 г дріжджів; дрібка солі; 800 г цукру; 15 яєць; 500 г маргарину; 400 г родзинок; 2,5 кг борошна; 4 пачки ванільного цукру
• Для глазурі: 1 білок; 1 склянка цукру
ПРИГОТУВАННЯ
1. Розвести в теплому молоці дріжджі, додати сіль, половину цукру, борошно. Замісити тісто як на оладки, залишити, щоб підійшло.
2. Яйця збити з ванільним цукром і цукром, що залишився. Додати яйця і борошно в опару, замісити м’яке тісто. Залишити, щоб підійшло. Додати натертий маргарин, розпарені родзинки.
3. Форми змастити маргарином. Заповнити їх на 1 /3 об’єму, дати тісту підійти. Випікати 40-60 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
4. Приготувати глазур. Білок збити з цукром.
5. Готові паски змастити глазур’ю, прикрасити.»

А Ірина Бондаренко з Луганської області пропонує наступний рецепт:

» Смачнішої паски, ніж приготована за моїм рецептом, я не їла.
Паска по-луганськи
ПОТРІБНО
• 1,2 л сироватки; 1 кг цукру; 16 яєць; 500 г маргарину; 100 г вершкового масла; 500 г сметани; 1 ч. л. солі; 100 г олії; 200 г родзинок; 2 пакетика ванільного цукру; 100 г дріжджів; 3 кг борошна
ПРИГОТУВАННЯ

1. В склянці теплої сироватки розвести дріжджі з 1 ст. л. цукру і 5 ст. л. борошна, накрити рушником і поставити в тепле місце на 30 хв. До опари додати сироватку, що залишилася, розтоплені масло і маргарин, олію, сметану, збиті з 800 г цукру 12 яєць і 4 жовтки, сіль, ванільний цукор, родзинки, борошно. Вимісити тісто протягом 20 хв.
2.Тісто накрити, дати підійти 2-3 рази, кожного разу перемішуючи.
3. Викласти в підготовлені форми, заповнюючи на 1/3 об’єму, дати підійти. Випікати 40 хв в нагрітій до 180 °С духовці.
4. Збити 4 білки зі склянкою цукру в піну. Гарячі паски змастити білковою глазур’ю.»

 


Оставить свой комментарий

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

Последние записи
Наши друзья
Архив
Наверх